2017-10-10 12:26:13• hírek • Bede Emőke

Közlekedjünk biztonságosan!

A biztonságos közlekedés érdekében a gyalogosoknak szem előtt kell tartaniuk néhány szabályt.

Az első és talán a legfontosabb szabály, melyet gyalogosként szem előtt kell tartanunk, a jelzőlámpa zöld fényére vonatkozik. A zöld fény felvillanásakor ne lépjünk le azonnal az úttestre, hanem bizonyosodjunk meg róla, hogy a közeledő autók valóban megállnak az átkelő előtt.

Ugyanilyen körültekintően kell eljárnunk a jelzőlámpa nélküli gyalogátkelők esetében is. Ezek a helyek különösen veszélyesek, hiszen a parkoló autók eltakarhatják a gyalogosokat. Ne ugorjunk ki hirtelen az úttestre. Előbb győződjünk meg róla, hogy az autósok észlelik átkelési szándékunkat és megállnak.

Éjszakai közlekedés esetén ajánlatos fényvisszaverő mellényt hordani, vagy ennek hiányában egy jól látható lámpával felhívni magunkra a sofőrök figyelmét. Lehetőség szerint közlekedjünk a menetiránnyal ellentétes oldalon.

Végül, de nem utolsósorban érdemes azzal is tisztában lennünk, hogy a fülhallgatók használata még alacsony hangerőn is csökkenti a figyelmet. Használjuk csak az egyik fülünket zenehallgatásra, így a másikkal még időben észleljük a hirtelen fellépő veszélyeket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: